Tanzania Host Experience/Viva Africa Tours: 4 päivän vaellus Mt. Merulle (4566m)
2 valkonaamaa, 1 opas, 1 kokki, 1 tarjoilija, 4 kantajaa, 1 kuski
700 USD + tipit 50 USD ja 45 000 Tsh /hlö
700 USD + tipit 50 USD ja 45 000 Tsh /hlö
Mt. Meru, Arusha National Park |
Aina joskus saan hyviä ideoita. Erityisesti matkoja suunnitellessa niitä saattaa tulla useitakin. Mt. Merulle kiipeäminen ei kuitenkaan ollut yksi niistä, vaikka suunnitteluvaiheessa se siltä tuntuikin. Vuosi sitten pääsiäisenä kapusin Skotlannissa Britannian korkeimmalle Ben Nevis -vuorelle (1344 m), mikä tuntui aivan hirveältä, vaikka sää oli tuolloin erinomainen ja huipulla maisemat olivat upeat. Vuorelta alas päästyäni makasin puoli tuntia parkkipaikan penkillä ja vannoin itselleni, etten enää ikinä harrastaisi vuorivaelluksia. No, ilmeisesti aika todellakin kultaa muistot, koska kotona kuvia katsellessa en enää yhtään muistanut, kuinka kamalalta minusta oli vuorenrinnettä ylös tallustaessa tuntunut.
Olin jo ennen Ben Nevistä pohtinut meille vuorivaellusaktiviteettia Tansanian reissulle. Rajallisen ajan ja budjetin vuoksi Kilimanjaro olisi ollut meille liikaa, mutta sen pienempi serkku Mt. Meru kiinnosti. Tuolloin ideointivaiheessa ei itselleni tullut mieleenkään, että voisimme haukata liian suuren palan sinne yrittäessämme, eivätkä hälytyskellot soineet edes tuon Skotlannin reissun jälkeen. Siskolle ehdotin Merua, ja hän oli myös innokas lähtemään valloittamaan tuota Tansanian toiseksi korkeinta vuorta. Siispä aloinkin selvitellä, miten sinne pääsisimme.
Arusha Merulta käsin |
Mt. Meru (4566m) sijaitsee Arusha National Parkissa aivan Arushan kupeessa. Tansaniaan matkustaessaan monien unelmana on kiivetä Kilimanjarolle ja jättävät Merun täysin huomiotta, mutta toisaalta osa myös kiipeää Merulle akklimatisoituakseen Kilin valloitustaan varten. Meille Meru oli Kiliä parempi vaihtoehto juurikin ajan ja rahan vuoksi, koska Kilimanjaro-vaellukset olivat tuplasti kalliimpia ja huipulle asti pääsemiseen olisi vaadittu enemmän aikaa. Hyvänä plussana Merussa on kuitenkin monipuolinen maasto ja vähäisemmät kävijämäärät. Meru on myös vuorena korkeuttaan lukuun ottamatta vaativampi kiivetä kun Kili: Merulla maasto on epätasaisempaa ja vaati enemmän varsinaista kiipeämistä kuin Kili (tai näin ainakin meille kerrottiin).
Valkoniskakorppi Merun juurella |
Kuten safareita, sadat firmat järjestävät myös Mt. Meru -vaelluksia. Näissä hintahajontaa ei tuntunut olevan niin paljon kuin safareiden välillä, eikä ryhmäkoon kasvamisella ollut niin merkittävää vaikutusta hintaan. Koska Meru ei myöskään ole niin suosittu kohde vapaaehtoisten (tai muidenkaan) keskuudessa, olimme jo ennen matkaa päättäneet, että voimme lähteä reissuun myös kaksistaan. Koska safarifirmojen vertailu oli saanut minut uuvuksiin ja THE:n tarjoama hinta Merulle vaikutti kohtuulliselta, päätimme valita suosiolla heidät ja sopia yksityiskohdista Arushaan saapuessamme.
Vuoren väriloistoa |
Vaelluksen pystyisi tekemään kolmessa päivässä, mutta meille oli lähes alusta asti selvää, että haluaisimme yhden lisäpäivän, kuten monessa eri paikassa suositellaan. Emme nimittäin olleet mitenkään erityisesti treenanneet vaellusta varten enkä itse ainakaan ollut tuolloin erityisen hyvässä kunnossa. Arushassa vapaaehtoistyön orientaatiotilaisuudessa ilmaisimme halukkuutemme vaellukseen, ja muutamia päiviä myöhemmin löimme päivämäärät ja muut yksityiskohdat lukkoon. Lähtisimme reissuun safarin jälkeen ja viettäisimme vuodenvaihteen vuorella. Lähtöä edeltävänä päivänä oppaamme Chua tuli antamaan meille lisäinfoa retkestä ja tuomaan täydennystä varusteisiimme: saimme mukaan pakattavaksi makuupussit, sadesuojavarusteet, kävelysauvat ja reppuihin laitettavat vesisäiliöt. Sitten vain innostunein mutta pelonsekaisin tuntein odotimme vaelluksen alkamista ja jännitimme, mahdammeko päästä huipulle.
Ash Cone Merun kraatterin keskellä |
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti